Koliberi logo

Crni mrav – priča

Arrow iconNatrag

Rad, rad i samo rad. OK, dodajmo još disciplinu, red i požrtvovnost, i već smo ukratko uspjeli opisati našeg Crnog. Kaže da mu tako najbolje odgovara i za zdravlje, a i za financije. Ne razmišlja on o teškim temama, smislu života, ili prevelikoj filozofiji. “Primi se posla” – mravčevo je geslo. Najvažnija mu je njegova mnogobrojna obitelj i prijatelji. Kad bi tko god gradio sebi kuću, uvijek bi upravo on priskočio prvi u pomoć.

Kao i svaki Koliberi potpuno je ekološki osvješten. Gdje je Crni nema smeća ni nereda. Ne daj Bože da vas vidi kako odbacujete nešto u prirodu, to uzima k srcu i vrlo osobno. Po struci je građevinar, a bavi se još poljodjelstvom i uređenjem okoliša. U stanju je raditi po tri smjene za redom da se ne umori, dok na godišnji odmor ni ne pomišlja. Spreman je pomoći zaista u svakoj prilici.

Crni voli čisto tlo i frišku vodu, mada ju izbjegava. Zna da se u njoj lako može utopiti mrav! Od hrane su mu omiljene krušne mrvice, a za makove sjemenke kaže da su mu najveća poslastica. Baš nikada ne baca hranu.

Najsnažniji je među Koliberijima, ali se ne pravi zato važan. “Kaj je Ptić, danas teretana? – dobaci Crni Plavom ptiću. Pa da, moram biti fit, danas treniram krilca, odgovori Plavi. Ha,ha,ha, samo ti treniraj. Kaj da se primiš posla malo! “ Dobro, dobro, Crni! Nismo svi kao ti…

Crni je u svemu jednostavan i prirodan, nesebičan i plemenit. Sretnete li ga, evo vam mali savjet. Pozdravite ga sa “dobar dan Crni, kaj ima novoga na poslu?” On će vam uzvratiti osmjehom i visoko podići glavu u znak pozdrava. Da sam barem ja takav radoholičar, u prolazu dobaci Bubamarac. Ali o Bubamarcu ćemo pričati sutra. Crni već spava kako bi mogao sutra rano ustati.

Lijep pozdrav svima od Koliberija, budite i vi tako marljivi i laka vam noć.

<< prethodna
Fb whiteShare
sljedeća >>