Koliberi logo

Plavi ptić – priča

Arrow iconNatrag

“Ti ja dam žutokljunca” – uzvikne Plavi ptić, vidno uzrujan i nakostriješena perja. Našli se neki stanovnici šume rugati našem junaku zbog malo većeg, žutog kljuna. Nimalo mudro, drago društvo. Jer pored svih pozitivnih osobina, naš Plavi je dosta nagao i reagira bez zadrške.

Taj kad nešto zamisli, redovito to i ostvari. Bilo da je riječ o sitnim i nebitnim stvarima ili pak životnoj misiji. No, zašto tajiti, pomalo je i svadljiv i ogromnog ega. Nije mu strano započeti svađu, pa i fizički obračun sa mnogo krupnijim od sebe. Ali što se tiče pristojnosti, nema mu premca. Uvijek prvi pozdravi i nešto lijepo zapjeva.

Priroda mu je takva da se teško suzdržava od rasprava i voli tjerati mak na konac. “Nema tu nikakvog kompromisa”, omiljena mu je fraza kojom daje do znanja da ne namjerava popustiti u raspravi ako je siguran da je u pravu. Ipak, uvijek poštuje argumente i drži se džentlmenskog dogovora.

Inače, naš Plavi, neustrašiv je letač na svim mogućim letećim napravama ili bez njih. “Tko se boji, neka se drži svoga gnijezda, ja nisam takav! Ne bojim se ja niti munja, niti kiše ili jakog vjetra.” Znamo, znamo, ali neke ćemo situacije ipak prešutjeti, suviše su bile rizične. Hvala Bogu da se sve dobro završilo!

Ako vam je stvarno potrebno nešto brzo obaviti, prenijeti poruku ili paket, rado će vam biti na usluzi. I to besplatno, vaša stvar ako ga počastite sjemenkama ili suhim kruhom. Pobjednički mentalitet i realne sposobnosti, jamstvo su da će zadatak biti obavljen na visokom nivou i na vrijeme.

Pitali smo njegovog najboljeg frenda, Zelenog žapca, što misli o Plavom. “Frajer je bez premca. Rano ustaje i odlazi na izvor umiti se, obavezno jutarnje treniranje glasa i gimnastika, a potom razgovaramo o jučerašnjim događajima. Nekad sport, nekad umjetnost, najmanje trač i politika. Piše i prekrasnu poeziju, samo nemojte mu reći da sam vam ja rekao.”

Može još jedno pitanje za vas gospodine Plavi ptiću? Recite, ali samo kratko, molim! Što mislite o zaprašivanju iz zraka i teorijama zavjere? Dečki! – reče on odrješito… Nemojte me više slučajno ispitivati o chemtrailsima, ravnoj Zemlji ili cjepivima, jer neće biti dobro!!! Fiju, fiju, gdje si Zeleni? Idemo na kupanje?

Da, to vam je naš Plavi ptić. Uvijek realan, točan, vedar i nasmijan, pun optimizma i vedrih misli. Kako je samo pun životne radosti! Bilo nam je lijepo družiti se sa Plavim i Zelenim, a sutra vam predstavljamo Crnog mrava, snagatora i neumornog radnika. Doviđenja do ponovnog susreta!

<< prethodna
Fb whiteShare
sljedeća >>