Koliberi logo

Zeleni žabac – priča

Arrow iconNatrag
Zelena žaba Koliberi

Kod Zelenog žapca je najnezgodnije to, što zapravo ne znamo je li on obična žaba ili možda začarani princ. Ma, to ne zna ni on sam, ali bi svakako rado saznao. Samo, ništa bez poljupca prave princeze.

Tako ga najčešće možemo vidjeti kako provodi dane uz baru obraslu trskom i šašem. Mirno i naizgled nezainteresirano, promatra lopoče, dok mušice bezbrižno lete oko njega ništa ne sluteći. Hm,hm – promrmlja žabac. Vrlo ukusno, njam, njam, pa još jednom pucne svojim britkim i ljepljivim jezikom.

Ah, kakvo divno poslijepodne! Sjedne tako ispod lopoča i granja kako bi se sklonio od sunca, te otvori slikovnicu. I to ne bilo kakvu! Bila je to slikovnica o zlatu, bogatstvu i moći. Kad bih barem bio bogat i slavan kao što i priliči jednome žapcu!

Hej žabac!- začuje se s druge strane bare. Nisi valjda opet umislio da si princ, kraljević ili tako nešto,-dobaci mu Opasna žaba i još se gromko nasmije. Samo se ti smij! – još čete svi vi čuti za mene, odgovori Zeleni. Naglo zatvori slikovnicu, uzme svoje stvari pa ode u skokovima put visoke trave. Ova me baš zna naljutiti! A koliko joj puta skoknem do trgovine ili pošte.

Tko se sjeća kad su se Opasna žaba i njezina prijateljica vozile čamcem po našoj bari? Toj je dami upao prsten u vodu i završio na dnu jezera. Mlada dama je gorko i neutješno plakala za prstenom. U pomoć je naravno priskočio Zeleni i izronio prsten sa samog dna bare. I to tako da ga je skoro pojeo som. Rijetki su oni što su starog soma gledali u oči i preživjeli! Imaš štopericu? – brišući se ručnikom, upita Plavog ptića koji se vrzmao uokolo. Da, da, mjerio sam. Bio si tri i pol minute pod vodom, dobro da se nisi utopio.

Koliberi žaba i ptić

Naš je zeleni stvarno svestran i sportski tip. Od sportova najviše voli ronjenje na dah i skok udalj. Prvak je cijele bare u ovim sportovima. Ustrajan je u svojem naumu da će jednom postati slavno i poznato ime, u najmanju ruku, ako već ne princ.

Samo naprijed Zeleni, uz tebe smo i želimo ti da ostvariš svoje snove. A mi ćemo te pratiti i dalje i biti uz tebe!

Hvala dečki i cure, hvala… Puno mi to znači, volim vas!

Kakve ga sve čekaju dogodovštine i hoće li pronaći svoju princezu, zanima i nas. Javimo se kad bude nešto novo. Slijedeći Koliberi kojega ćemo vam predstaviti je Plavi ptić, njegov stari i nerazdvojni frend. Doviđenja do tada!

<< prethodna
Fb whiteShare
sljedeća >>