Koliberi logo

Uvjeti kupnje

Uvjeti dostave i isporuke

Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) je KOLIBERI ORIGINAL, obrt za usluge. Kupac robe je posjetitelj web shopa koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu i pošalje narudžbu pa artikl plati pouzećem (gotovinom prilikom dostave).

Za dostavu paketa zadužen je Tisak d.d. koji paket dostavlja na kućni prag u roku do 4 (četiri) dana za kontinentalnu Hrvatsku (nedjelja se ne smatra radnim danom i ne računa se u rok uručenja).

Raspored dostave paketa na otoke je prema sljedećoj tablici (sezona počinje sredinom lipnja). U slučaju da živite u području koje nije obuhvaćeno dostavom, javite nam se na info@koliberi.org kako bismo našli način da vam pošaljemo Koliberi proizvod!

OTOK Van sezone Sezona
Brač srijeda/subota svakdonevno
Hvar srijeda/subota svakodnevno
Vis utorak/srijeda utorkom
Šolta utorkom utorkom
Korčula svakodnevno svakodnevno
Mljet nema usluge nema usluge
Lastovo nema usluge nema usluge
Pag pon, sri, pet svakodnevno
Ugljan jednom tjedno svakodnevno
Pašman jednom tjedno svakodnevno
Vir uto, čet, sub svakodnevno
Dugi otok nema usluge nema usluge
Krk svakodnevno svakodnevno
Cres svakodnevno svakodnevno
Lošinj svakodnevno svakodnevno
Rab svakodnevno svakodnevno

Putem web shopa www.koliberi.org kupcu je omogućena kupnja svih proizvoda koji se nalaze na stranicama Prodavatelja. Valuta je Hrvatska kuna (HRK).

Besplatna dostava

Svi artikli iz ponude web shopa www.koliberi.org imaju besplatnu dostavu na području cijele kontinetalne RH i otoka obuhvaćenih u tablici prikazanoj u prethodnom poglavlju. U slučaju slanja proizvoda na neku lokaciju koja nije obuhvaćena pravilima o dostavi definiranim u prethodnom poglavlju, moguć je dogovor o dostavi i cijeni dostave kontaktom na info@koliberi.org. Nedjelje, blagdani i ostali neradni dani ne računaju se u rok dostave.

Način plaćanja

Sve cijene izračene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, Hrvatska kuna (HRK). "Obveznik nije u sustavu PDV-a, PDV nije obračunat temeljem čl. 90 st.1 i st.2 Zakona o PDV-u (Nar.nov., br. 73/13.).".

Plaćanje je moguće pouzećem, pri preuzimanju pošiljke od kurirske službe Tisak d.d.

Naručene proizvode, Kupac će Prodavatelju platiti gotovinom u hrvatskoj nacionalnoj valuti, Hrvatska kuna (HRK) prilikom preuzimanja pošiljke od kurirske službe ako je narudžba i odabrani način plaćanja pouzećem. U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

Izjava o sigurnosti plaćanja

Tajnost podataka Kupca zaštićena je i osigurana uporabom SSL enkripcije (SSL enkripcija postupak je šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihova prijenosa).

Naručivanje

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Svaki registrirani korisnik i korisnik koji unese podatke potrebne za naručivanje bez prethodne registracije može kupovati artikle iz ponude obrta KOLIBERI ORIGINAL, prikazane na internetskim stranicama www.koliberi.org. Kupoprodajni ugovor između registriranog korisnika i obrta KOLIBERI ORIGINAL, postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje Republike Hrvatske.

Obrt KOLIBERI ORIGINAL, se obvezuje isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. U slučaju nemogućnosti isporuke, obrt KOLIBERI ORIGINAL će kontaktirati korisnika i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda, dok će ostali dostupni proizvodi biti isporučeni. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda, obrt KOLIBERI ORIGINAL, će izvršiti povrat sredstava.

Potvrda narudžbe

Potvrdu narudžbe Kupac će primiti na e-mail adresu koju je unio prilikom određene narudžbe artikala. Svu robu iz našeg prodajnog asortimana dostavljamo na cijelom području RH prema pravilima dostave definiranim u uvjetima dostave i isporuke.

Korisnik nakon uspješno poslane narudžbe dobije potvrdni email u kojem se obavještava da se narudžba procesira. U slučaju nekih poteškoća dobit će obavijest o određenim poteškoćama narudžbe. Nakon što naši operateri pripreme narudžbu i pošalju je prema Kupcu, Kupac će primiti email u kojem se potvrđuje završetak narudžbe.

Status narudžbe i detalji narudžbe vidljivi su i unutar korisničkog profila na webshopu (samo ako ste se prethodno registrirali).

Registracija

Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo prilikom checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup), te podatke za potrebe dostave (ime, prezime, adresu, grad, državu, poštanski broj i broj telefona).

Ako ne želite svaki puta tijekom nove kupnje unositi prethodno napisane podatke (podaci za dostavu i email), onda se možete registrirati unosom vaše važeće email adrese i lozinke po izboru (što je duža otpornija je na hakerske napade). Zatim se odmah nakon registracije možete prijaviti na svoj Profil gdje je moguće definirati i izmjenjivati podatke korisničkog računa, podatke za dostavu i pregledavati status provedenih narudžbi.

U slučaju da ste zaboravili lozinku, prilikom procesa prijave u svoj korisnički račun, kliknite na „Zaboravljena lozinka?“. Nakon čega je potrebno upisati email adresu Vašeg korisničkog računa, nakon čega će Vam na upisani email stići poruka s poveznicom za resetiranje lozinke. Klikom na tu poveznicu, biti će te preusmjereni na web stranicu gdje morate unijeti novu lozinku i ponovljenu lozinku, nakon čega će lozinka biti resetirana, a Vi će te se opet moću prijaviti u svoj korisnički profil.

Prednost registracije, svakako je u tome što jednom unesete sve potrebne podatke i kasnije nema potrebe za unosom svih podataka prilikom svake narudžbe (osim ako ste u međuvremenu promijenili adresu i slično).

Povrati

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima: isporuka robe koja nije naručena, isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja.

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.

KOLIBERI ORIGINAL prihvatiti će povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.

U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi KOLIBERI ORIGINAL.

Kako bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, isti mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed. Ako kupac jednostrano raskine ovaj ugovor, KOLIBERI ORIGINAL se obvezuje izvršiti povrat novca koji je primio, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada KOLIBERI ORIGINAL roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Povrat novca izvršit će se metodom prema dogovoru prilikom raskida ugovora. Kupac je dužan robu predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora. Izravne troškove povrata robe snosi kupac sam.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Da bi potrošač mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, isti mora prodavatelja obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka od 14 dana i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu KOLIBERI ORIGINAL, Kostel Bregi 116, 49218 Pregrada ili elektroničkom poštom na info@koliberi.org, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte te broj računa.

Kako do povrata:
Javite nam se na mail: info@koliberi.org te ukratko objasnite zašto Vam artikl ne odgovara. Zapakirajte u kutiju svoj nekorišteni artikl u original ambalaži. U slučaju da vraćate artikl koji Vam ne odgovara iz nekog razloga poštarinu snosite sami u oba smjera (povrat na našu adresu i ponovno slanje zamjenskog artikla).

U slučaju da se dogodila naša pogreška prilikom pakiranja poštarinu snosi KOLIBERI ORIGINAL u oba smjera (povrat na našu adresu i ponovno slanje zamjenskog artikla). Pošaljite ga na adresu: KOLIBERI ORIGINAL, Bregi Kostelski 116, 49218 Pregrada. Javiti ćemo Vam se povratnom informacijom kada nam stigne paket te kad započnemo obradu povrata.

Kako najjednostavnije napraviti povrat:
Vraćeni artikl mora biti u original pakiranju sa naljepnicama proizvođača i deklaracijom. Molimo Vas da ne uništavajte original pakiranje i ne pišite po njemu ili na bilo koji drugi način oštećujete ambalažu. Zadržavamo pravo da odbijemo artikle koji nisu vraćeni u skladu sa navedenim pravilima.

Poštarinu u oba smjera snosi kupac. Povrat robe na našu adresu možete obaviti preko dostavnog kurira kojeg Vi izaberete. Slanje paketa na Vašu adresu obavljamo sa našim ugovornim kurirom (Tisak d.d.).

Uvjeti povrata i reklamacije

Ako primijetite da je Vaš artikl bilo kojem smislu neispravan molimo Vas da nas prije kontaktirate na e-mail: info@koliberi.org.
Naša politika reklamacija ne utječe na Vaša zakonska prava kupca. Kako bi što prije obradili Vašu reklamaciju molimo Vas da nam pošaljete potrebne dokumente za pokretanje reklamacijskog postupka, i to: kopija računa, fotografija cijelog artikla, fotografija dijela koji se reklamira.

Račun kao dokaz kupnje je obavezan za sve reklamacijske postupke.

Rukovanje i njega proizvoda

Ne izlagati neposrednom utjecaju vlage i sunca. Brisati mekom i čistom krpom. Predmet nije igračka, a isporučuje se rastavljen. Upute za sastavljanje pogledajte ovdje!

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem stranica www.koliberi.org internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Na Vaš pisani prigovor očitovat ćemo se odgovorom u pisanom obliku najkasnije 15 (petnaest) dana od dana primitka Vašeg prigovora. U pisanom prigovoru molimo napišite Vaše ime i prezime, te adresu za dostavu odgovora.

Kontakt podaci odgovorne osobe
Naziv i skraćeni naziv obrta:
KOLIBERI ORIGINAL, obrt za usluge, vl. Davor Petrak, Pregrada, Bregi Kostelski 116 / KOLIBERI ORIGINAL, vl. Davor Petrak
Ime, prezime i adresa vlasnika:
Davor Petrak, Bregi Kostelski, Bregi Kostelski 114
Matični broj obrta:
02030900864

Zaštita privatnosti

Obvezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Korisnik posjetom www.koliberi.org web stranice potvrđuje da je pročitao i da u cijelosti prihvaća ove Uvjete korištenja web stranice www.koliberi.org. Prihvaćanjem Uvjeta korištenja Korisnik daje KOLIBERI ORIGINAL izričitu suglasnost da smije podatke dostavljene prilikom registracije kupovine u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka obrađivati u svrhu registracije, odnosno ispunjavanja prava i obveza temeljem ovih Uvjeta.

Način prikupljanja osobnih podataka:
1. Izravno od korisnika u slučaju kupovine putem weba.
2. Neizravno prilikom korisničkog surfanja www.koliberi.org.

Prilikom kupovine putem weba korisnik izravno daje sljedeće osobne podatke:
1. Ime i prezime
2. Adresu dostave
3. Telefonski broj
4. E-mail adresu
5. Način plaćanja

U slučaju kada korisnik za dostavu pošiljke koristi podatke drugačije od podataka o naplati, tada se podaci o dostavi pošiljke također prikupljaju kao i podaci o naplati. Ova vrsta podataka nužna je kako bi se uspješno mogla provesti narudžba i isporučiti se kupcu.

Prilikom prijave na Newsletter putem weba korisnik izravno daje samo podatak o email adresi. Kako bi prijava na Newsletter bila u skladu s uredbama o zaštiti podataka koristi se „double opt-in“ princip koji nakon ostavljanja email adrese na webu, šalje email korisniku u kojem se mora izvršiti potvrda od strane korisnika da doista želi biti dio Newsletter liste.

Prilikom slanja upita putem kontakt forme, prikuplja se samo email adresa korisnika (koja se dalje neće koristiti u nikakve marketinške svrhe).

Neizravno prikupljanje podataka
1. Putem kolačića - korisniku se dodjeljuje jedinstveni identifikator putem cookie metode (Više pod "Kolačići")
2. Ostale skupne podatke vezane uz korisničko korištenje web stranica putem Google Analytics-a

Korištenje prikupljenih informacija Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik daje svoju privolu da se podaci prikupljeni putem www.koliberi.org mogu koristiti u neku od sljedećih svrha:
1. Omogućiti korisniku pristup određenim web stranicama i/ili funkcionalnostima na www.koliberi.org
2. Obrađivanje narudžbe koju je korisnik napravio putem www.koliberi.org
3. Osigurati korisniku proizvod koji je korisnik naručio putem www.koliberi.org
4. Potvrditi da korisnik ima pravo na određeni proizvod
5. Organizirati plaćanje za naručeni proizvod
6. Kreiranje računa i ostalih dokumenata za narudžbe napravljene putem www.koliberi.org
7. Prevenirati zlouporabu provjerom korisničkog identiteta
8. Organizirati dostavu naručenog proizvoda
9. Informirati korisnika o novim web stranicama i/ili funkcionalnostima na www.koliberi.org
10. Analizirati korisničko korištenje www.koliberi.org i raditi web statističke izvještaje za interne potrebe www.koliberi.org
11. Kontaktirati korisnika putem telefona, e-maila ili na druge načine, a vezano uz korisnički upit ili narudžbu
12. Proslijediti korisničke podatke trećim stranama s kojima www.koliberi.org poslovno surađuje, a u svrhu zadovoljavanja korisničkog upita ili narudžbe, točnije proslijediti podatke dostavnoj službi s kojom ima sklopljen ugovor o zaštiti osobnih podataka kupaca.
13. Analizirati podatke o korisnicima uključujući pretraživanje, pregledavanje www.koliberi.org i lokacijske podatke na osobnoj ili skupnoj osnovi. Ove podatke možemo proslijediti trećim osobama i možda ćemo koristiti ove podatke kako bi korisniku pružili ciljane KOLIBERI ORIGINAL ponude, promocije, reklame.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik daje svoju privolu da KOLIBERI ORIGINAL korisničke podatke prikupljene putem www.koliberi.org može prosljeđivati:
1. Poslovnim partnerima i zaposlenicima koji su uključeni u isporuku korisničke narudžbe proizvoda ili u pružanje usluge temeljem korisničkog upita.
2. Nadležnim tijelima javne i državne uprave ako se radi o sumnji na zlouporabu KOLIBERI ORIGINAL web stranica ili o drugim pitanjima iz njihove nadležnosti
3. Trećim stranama koje sudjeluju u promotivnim aktivnostima KOLIBERI ORIGINAL
4. U svrhu ispunjavanja zakonskih obveza
5. Kao odgovor na žalbu da je došlo do povrede Općih uvjeta korištenja KOLIBERI ORIGINAL usluga
6. "Kolačići" (Cookies)

Kolačići
Prigodom korištenja, tj. posjeta www.koliberi.org, poslužitelj pohranjuje određene informacije u obliku "kolačića" ("cookie") na računalu/mobilnom uređaju Korisnika. "Kolačići" se koriste za prepoznavanje Korisnika u tijeku njegovog jednog spajanja i nakon toga se brišu. "Kolačić" je skup podataka koje generira poslužitelj mrežnih stranica, a koje internetski preglednik sprema na disk Korisnika u obliku male tekstualne datoteke. "Kolačić" se ne može koristiti za pokretanje programa ili unošenje virusa na Korisnikovo računalo. Poslužitelji pri posjeti www.koliberi.org stranica koriste tip cookie-a poznat pod nazivom "privremeni kolačić" ("session based cookie"), a koji se postavlja na Korisnikovo računalo samo tijekom trajanja njegova posjeta www.koliberi.org web stranicama i omogućuje mu da se učinkovitije služi tim stranicama te automatski istječe kada zatvori svoj preglednik. U "kolačiću" se ne pohranjuju informacije o telefonskome broju, računu ili detaljima plaćanja korisničkog imena ili Korisnika i tim se informacijama ne može pristupiti. KOLIBERI ORIGINAL korištenjem "kolačića" ni na koji način ne prikuplja informacije u vezi s korištenjem računala ili pregledavanjem drugih stranica na internetu Korisnika. S obzirom na to da se "kolačić" nalazi na računalu Korisnika, KOLIBERI ORIGINAL ga ne može pronaći ako Korisnik posjeti KOLIBERI ORIGINAL web stranice s nekoga drugog računala. "Privremeni kolačići" standardno se koriste u mrežnim aplikacijama koje Korisniku nakon identifikacije moraju omogućiti autorizirani pristup privatnim poslužiteljima. Ovo je rješenje uvjetovano tehnologijom izrade mrežnih aplikacija te ga rabe i web stranice KOLIBERI ORIGINAL, koje za ispravno funkcioniranje u pregledniku zahtijevaju od Korisnika da postavi "privremeni kolačić" koji je aktivan tijekom korištenja www.koliberi.org. Korisnik ima mogućnost prihvaćanja ili odbijanja "kolačića" putem postavki internet preglednika. U slučaju da korisnik odbije prihvaćanje "kolačića" postoji mogućnost da neki dijelovi ili funkcionalnosti www.koliberi.org stranice neće funkcionirati na korisničkom računalu/mobilnom uređaju. Iz navedenog razloga KOLIBERI ORIGINAL savjetuje korištenje "kolačića" prilikom posjete www.koliberi.org stranica.

Zadržavanje korisničkih podataka KOLIBERI ORIGINAL će zadržati prikupljene podatke o korisnicima samo u vremenu koje je nužno za ostvarenje određene svrhe.

Jamstvo privatnosti

Jamčimo za sigurnost i tajnost svih podataka o naručitelju. Podaci moraju biti potpuni i vjerodostojni. Obvezujemo se čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših kupaca, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, NN br. 103/2003 i 118/2006. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. KOLIBERI ORIGINAL web jamči da osobni podaci korisnika Web trgovine neće nikada biti dani na uvid i uporabu trećoj strani, bez prethodne izričite privole korisnika. Od ovoga se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

Izmjene
KOLIBERI ORIGINAL web zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta i obvezuje se obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su upisali prilikom registracije. Ukoliko se ne slažete s navedenim pravilima korištenja i ne želite ih prihvatiti, molimo Vas obratite se na naše kontakte sa svojim primjedbama i za to vrijeme nemojte koristiti usluge Web trgovine.

Pitanja i prijedlozi
Imate li kakvih pitanja ili prijedloga molimo kontaktirajte nas na e-mail: info@koliberi.org